Nieuws


Verlenging maatregelen

Al voordat het windsurfseizoen echt op gang kon komen, is er door de verspreiding van het coronavirus voorlopig op de rem getrapt. Uiteraard gaat de gezondheid van eenieder voor. Het is alleen wel jammer dat wij onze geliefde sport niet kunnen beoefenen en elkaar niet kunnen ontmoeten op de Surfclub.

De door het kabinet aangekondigde verlenging van de maatregelen tot 28 april hebben de volgende gevolgen met betrekking tot aanwezigheid op het clubhuis:
- Het clubhuis blijft gesloten tot minimaal 28 april.
- Er mag niet gesurft of gesuppt worden op de Surfplas tot minimaal 28 april.
- Alle geplande activiteiten tot minimaal 28 april gaan niet door.
- Je mag je eigen materialen in de bergingen gaan halen/brengen, maar zorg dat je niet met meer dan 3 mensen aanwezig bent en hou ten alle tijden 1,5 meter afstand van elkaar. Als je ziekteverschijnselen vertoont, blijf dan thuis.

Daarnaast heeft het bestuur deze week via skype vergaderd en de volgende beslissingen genomen:
- De incasso voor de contributie is voorlopig opgeschort, tot meer duidelijk is over het verdere verloop van de situatie.
- De geplande open dag op zaterdag 9 mei gaat niet door.
- Voor de competitie wordt naar een alternatief gekeken, wanneer meer duidelijk is wanneer we eventueel weer open kunnen.

Uiteraard heeft dit alles wel enorme impact op onze vereniging. De WSVG heeft een kostendekkende begroting. Dit betekent dat wij alle lasten willen dekken met de opbrengsten zonder uit te gaan van een grotere winstmarge. Onze vasten lasten moeten betaald worden en wij verwachten door de sluiting bar- en clinicinkomsten te moeten missen. Gelukkig hebben wij een gezond financieel beleid gevolgd de laatste jaren en zullen wij vooralsnog niet in grote financiƫle problemen komen met de huidige sluiting. Het heeft natuurlijk wel gevolgen voor de realisering van onze begroting. Meer duidelijkheid hierover hebben we pas als we weten wanneer we weer onze activiteiten kunnen hervatten. Wat de WSVG betreft, is in onze ogen het belangrijkste dat de club kan blijven bestaan en daar zullen wij ons ook voor inzetten.

Verder wensen wij jullie en jullie naasten een goede gezondheid toe. Hopelijk tot snel bij de WSVG!

Met vriendelijke groet,

WSVG Bestuur